dinsdag 20 april 2010

Foto Impressie Textielfestival in Leiden, Impression textile festival Leiden, the Netherlands

Bijna 8000 bezoekers, dit keer op het textielfestival! Geweldig. Wat een verscheidenheid aan textiele werkvormen en textiele kunst. Het thema 'sporen' is soms op heel bijzondere wijze uitgewerkt. De textielroute door Leiden vond ik fantastisch. De tentoonstelling in de Pieterskerk was bijzonder smaakvol ingericht. Een feest om te zijn. De foto's zijn een bescheiden impressie en heeft natuurlijk ook te maken met de persoonlijke smaak van mij en Henriette, mijn vriendin die de foto's heeft gemaakt.
Ga naar, go to:     foto's textielfestival
8000 visitors came to the textile festival in Leiden, in march 2010. Many textile disciplines, crafts and arts were exposed. The theme of the festival was: 'tracks from the past'.  A nice textile route trough the city of Leiden was worth walking!  The exhibition in the 'Pieterskerk' (church of Peter) was tastefully composed. Me and my friend Henriette (who made the pictures) loved it. Of course the pictures are a personal (short) impression and of personal preference.

zaterdag 10 april 2010

Haar eerste weefsel, her first weaving result

Gisteren kwam Anke voor haar tweede weefles. Ze had haar eerste proef klaar. Een oefening in linnenbinding en keper. Ze heeft prachtig werk geleverd en haar zelfkanten: perfecto. Ze heeft haar tweede ketting geschoren en ze gaat nu een A4 tas weven in schaduwweefsel. Een cursist om trots op te zijn.

Yesterday Anke did her second lesson. Her first weaving sample in tabby and twill is ready and the selfedges are perfect. She warped her table loom for the second time and now she will weave a shadowweave to make a A4 bag. I´m so proud of her, and I look forward to her third lesson.

donderdag 8 april 2010

Impressie Textielcafé in Assen, volgend café op za. 18 september a.s.

De eerste opzet voor het textielcafé van 6 maart jl. tot een 'grensoverschrijdend' en inspirerend textiel feestje lijkt te zijn geslaagd. Hannah Streefkerk liet in haar presentatie zien dat haar inspiratie, vooral uit de natuur van Noorwegen komt, en dat ze vervolgens dit vertaalt in borduurwerk of in gerepareerde foto's. Bij haar landart-installaties gaat het vooral om de relatie van het stuk grond/plaats en de geografische plek; deze relatie legt ze vast in een werkstuk. (http://www.waanwaar.nl/ )
Joke Blaauw behandelde in haar verhaal hoe letters/taal en aanverwante tekens een rol kunnen spelen in de kunst. Voorbeelden uit verschillende kunstperioden en disciplines werden getoond. Daarna liet ze zien hoe dit in haar eigen werk een rol speelt. (http://www.johannablaauw.nl/)
Er waren wevers, spinners, breiers, borduurders, en ook een kunstschilder(es). Zo'n 60 personen. Een goed begin!De evaluatieformulieren zijn door 43 personen ingevuld. De reacties waren positief en 'doorgaan' was de vrijwel unanieme boodschap! Het volgende textielcafé is op zaterdag 18 september, opnieuw in Assen, maar nu in het Theatercafé van het I.C.O. aan de Zuidhaege 2. Dit is een leuk cafe, waar iets meer ruimte en licht is, zónder dat het informele en ongedwongene verloren gaat. Het programma zal gaan over textiel en reizen en de lunchhapjes zullen ook in dát teken staan. Er zal ruim gelegenheid zijn voor interactie. Via de site van Weefnetwerk (en het blad 'Weven') en op diverse andere manieren volgen in augustus de verdere details. Reserveer de datum maar vast in je agenda!