woensdag 18 juni 2014

Contrasten

Twee vriendinnen, beiden beginners en zo verschillend. De sjaal van Annelies is een klassiek huck-weefsel en Els heeft - zo zegt ze het zelf- maar wat gepionierd met draden uit een sjaal van haar onlangs overleden moeder...





donderdag 5 juni 2014

Voortgang op het hevelrietgetouw, weavingwork in progress on the rigid heddle loom


In de cursus 'Over één kam geschoren', gaan we lekker uit onze bol met o.a. handgesponnen garens en hebben geoefend met lussen. Inmiddels zijn we aanbeland in les 1 van blok 3 en gaan aan de slag met een extra pickup-stick (patroonlat) en maken patronen met flotteringen.








dinsdag 3 juni 2014

Gevilte bloemen in mijn boom, Felted flowers in my tree

Onlangs heb ik mijn eerste twee bloemen gevilt. Leuk werk. Het resultaat zie je geknoopt in onze magnolia. Blijft wonderwel zitten en na de regen fatsoeneer ik ze een beetje. 



West Weeft, 2014, deel 2

Week van het Weven, vervolg. We bezochten het prachtige stadje Nieuwpoort en met schitterend weer!

In de Schapekop, een veelzijdige handwerkzaak met regionale functie en schitterende workshopruimte, ontmoetten we Thea Gordijn. Zij weeft o.a. seersucker-achtige weefsel door gebruik te maken van overtwiste garens. Coby Venema liet veel verschillend werk zien, w.o. een schitterende hes in een heel eenvoudige binding met maximale uitstraling.
Zie fotoalbum



In Gouda zagen we leuk werk rond het thema de 'goudse wafel'. 
Wafelbindingen in allerlei maten en toepassingen.