Kennismaken met weven, cursus weven voor beginners

Kennismaken met weven, voor maximaal 2 personen tegelijk, Prijs per 1.6.2018 is € 275,00 p.p.

1. Deze kennismakingscursus beslaat teminste 15 uur aan les en begeleiding. Je maakt thuis wel enig weef-huiswerk dat we bespreken in een volgende les.
2. We werken met een lesurenkaart, waarbij de afgenomen uren worden afgestreept. Zo kun je je eigen tempo bepalen. Lesuren worden in overleg afgesproken.
3. Je weeft in ieder geval 4 dekservetten of iets dergelijks in 3 kleuren van je eigen voorkeur.  Er wordt geweven met een goede kwaliteit weefkatoen en in het ateliertje is een redelijke voorraad garens. Desgewenst verwijs ik je naar een leverancier, mocht je toch iets anders willen.
Als je zelf geen weefgetouw(tje) hebt, dan heb ik er meestal wel een voor je beschikbaar, die je  voor een bescheiden bedrag kunt huren of eventueel aanschaffen.
4. Na de kleurkeuze starten we met het zogenoemde `scheren van de ketting en het opbomen ervan op je getouw'. Het prettigste is om hiervoor ca. 5 lesuren aaneen te plannen (uiteraard met een pauze, koffie/thee/soep). 
Vervolgens ga je thuis de kettingdraden inrijgen door hevels en het riet. Alles wordt voorgedaan, en je mag tussentijds altijd bellen of mailen.
 

5. Je kunt, als je dit liever wilt, ook in de eerste les al direct met weven beginnen. Het voorbereidende werk is dan al voor je in het atelier gedaan. Deze voorbereiding 'kost' 8 lesuren en in overleg delen we de resterende 7 lesuren in.  Let op: bevraag mij vooraf naar de voor- en nadelen hiervan.
6. Er is geprint dan wel digitaal informatie/lesmateriaal beschikbaar. Ook maak ik gebruik van moderne media. Je mag altijd foto's maken, en/of ik film af en toe delen van het proces voor je.

7. Het weefgaren kost € 2,00 per 100 gram. Als het werkstuk klaar is, wegen we dit.
8 .Aan het eind van de cursus ben je een weef-ervaring rijker, heb je een verrassend resultaat geboekt en weet je of je deze hobby, dit mooie ambacht, verder wilt verkennen en uitbouwen.

Als je kiest voor de aanpak als onder punt 5, dan geldt een aanbetaling en hiervoor ontvang je hierover een mail.

De lessen/uren worden gegeven op een in overleg af te spreken tijdstip, over een periode van maximaal 8 maanden, te rekenen vanaf de eerste les.

Binnen een straal van ca. 50 km van de gemeente Borger-Odoorn, kunnen de (meeste) lessen ook aan huis of op locatie worden gegeven. De extra vergoeding hiervoor is € 7,50 per keer, alsmede de brandstofkosten, dit te voldoen tijdens de les.

NB. Ik ben bevoegd docent textiele werkvormen.