donderdag 8 april 2010

Impressie Textielcafé in Assen, volgend café op za. 18 september a.s.

De eerste opzet voor het textielcafé van 6 maart jl. tot een 'grensoverschrijdend' en inspirerend textiel feestje lijkt te zijn geslaagd. Hannah Streefkerk liet in haar presentatie zien dat haar inspiratie, vooral uit de natuur van Noorwegen komt, en dat ze vervolgens dit vertaalt in borduurwerk of in gerepareerde foto's. Bij haar landart-installaties gaat het vooral om de relatie van het stuk grond/plaats en de geografische plek; deze relatie legt ze vast in een werkstuk. (http://www.waanwaar.nl/ )
Joke Blaauw behandelde in haar verhaal hoe letters/taal en aanverwante tekens een rol kunnen spelen in de kunst. Voorbeelden uit verschillende kunstperioden en disciplines werden getoond. Daarna liet ze zien hoe dit in haar eigen werk een rol speelt. (http://www.johannablaauw.nl/)
Er waren wevers, spinners, breiers, borduurders, en ook een kunstschilder(es). Zo'n 60 personen. Een goed begin!De evaluatieformulieren zijn door 43 personen ingevuld. De reacties waren positief en 'doorgaan' was de vrijwel unanieme boodschap! Het volgende textielcafé is op zaterdag 18 september, opnieuw in Assen, maar nu in het Theatercafé van het I.C.O. aan de Zuidhaege 2. Dit is een leuk cafe, waar iets meer ruimte en licht is, zónder dat het informele en ongedwongene verloren gaat. Het programma zal gaan over textiel en reizen en de lunchhapjes zullen ook in dát teken staan. Er zal ruim gelegenheid zijn voor interactie. Via de site van Weefnetwerk (en het blad 'Weven') en op diverse andere manieren volgen in augustus de verdere details. Reserveer de datum maar vast in je agenda!

1 opmerking:

  1. Hoi Betty,

    Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik ben inderdaad met de ambachtelijke kant van het weven bezig. Op dit moment ben ik vooral in de weer met zelfkanten die niet (naar mijn zin) mooi genoeg willen worden. Ik heb dan wel al lang geleden leren weven maar ben eigenlijk pas anderhalf jaar wat serieuzer bezig en eerlijk gezegd, de laatste maand vooral op het hoe en waarom. Als ik even door jouw blog ga en de foto's bekijk ben jij zo te zien van alle markten thuis. Zowel ambachtelijk als vrij. Ik kom zeker terug op je blog en heb je dan ook bij mijn lijst van weefblogs gezet.
    Groetjes Marion.

    BeantwoordenVerwijderen